Manufacturers: Sapim, SM

Ekrar till elcyklar


En eker på elcykeln uppfyller samma uppgifter som på en vanlig cykel, men ekringen skiljer sig från det vanliga hjulet. På ekrarna på hjulet med motorn verkar mycket större krafter än på den vanliga cykeln därför är det viktigt att dra åt ekrarna även tre gånger ibland.

Hur anpassar man ekerlängd till elcykelhjul?

För att kontrollera om din valda ekerlängd är rätt rekommenderar vi att använda vår ekerkalkylator. Verktyget analyserar motorns och fälgens olika parametrar för att fastställa en optimal ekerlängd som kommer att göra hjulen stabila och förbättra prestanda.

I vår butik tillverkas ekerlängd på kundens beställning så du kan strunta i parametrar för andra fordon eller förslag. Det är bättre om du kontrollerar de mått som behövs hos dig. De ekrar till elcyklar som vi erbjuder tillverkas av det belgiska företaget SAPIM och det tjeckiska – SM. Val av just dessa tillverkare garanterar hög kvalitet och längre hållbarhet av ekrarna.

Oberoende på vilket ekringsmönster du föredrar kan vi hjälpa dig välja lämpliga ekrar för det.

Vilka ekrar erbjuder vi?

De populäraste ekrar som fungerar bäst i olika förhållanden är modellerna SAPIM Leader och SAPIM Leader black som finns i vårt sortiment. Det belgiska företaget SAPIM har varit specialister inom tillverkning av ekrar och nipplar i över 100 år. Modellen Leader är en eker i stål INOX 18/2. 64 stycken med den populära längden på 260 mm väger bara 430 g. Parametrarna av ekrarna SAPIM, som har förbättrats med åren, ger bästa prestanda, maximal körsäkerhet och -komfort.

Tjocklekarna på de ekrar som vi tillverkar är 2,3 mm, 2,6 mm och 3,0 mm. Dessutom erbjuder vi möjlighet att pulverlacka ekrarna i olika färger. Våra förhållanden under målning gör att färgen kan appliceras på ekrarna på ett noggrant sätt och beläggningen blir fin samt resistent mot repor och sprickor. Ekrarna som blir tillskurna till bestämd storlek och förstärkta är i rostfritt stål från varumärket SAPIM med nipplarna POLYAX rekommenderas för elcyklar. Deras gängor är tillverkade med speciella gängrullmaskiner.